Разкриват се нови маршрути до емблематични природни обекти в Родопите. Те

...
Разкриват се нови маршрути до емблематични природни обекти в Родопите. Те
Коментари Харесай

Нови атрактивни маршрути в Родопите привличат хиляди туристи

Разкриват се нови направления до емблематични естествени обекти в Родопите. Те ще са атрактивни и за трафика на румънски туристи, пътуващи към Гърция, или за потока гастербайтери, завръщащи се през летния сезон. Новите направления ще бъдат основани и разпространявани по българо-гръцкия план " Интелигентни маркетингови тактики за туризма в трансграничния район " (SMS-CBA), финансиран по Програмата за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ V-A " Гърция - България 2014 - 2020 ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Хотелиери, туристически водачи, представители на неправителствени организации участваха в полемиката за предложение на обекти и естествени забележителности от област Смолян, които да бъдат включени в маршрутите.

С създаването на най-малко 5 нови маршрута се цели да бъдат привлечени туристи от преминаващия до момента директен трафик през района. Извършено по плана изследване на туристическите потоци демонстрира, че преобладаваща част от туристите, насочващи се към Смолянски район, са привлечени от културно-исторически и естествени обекти. Близо 80 % от пътуващите към региона са получили информация за туристическите обекти от информация от обществените мрежи, сочат данни от изследването.

Предвижданите направления могат да бъдат атрактивни за трафика на румънски туристи, пътуващи към Гърция, или за потока гастербайтери, завръщащи се през летния сезон на юг.

В рамките на плана ще бъде създадена и тактика за развиване на туризма в област Смолян. Водещ сътрудник по плана е гръцкият район Източна Македония и Тракия, а бенефициенти са Областните администрации в Хасково, Кърджали и Смолян.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР